Gravid/mamma 


Gravidyogakurs

Att yoga under graviditeten ger dig goda förutsättningar inför förlossningen och första tiden som nybliven mamma. Yoga bidrar till ökat välbefinnande under graviditeten både för dig som mamma och ditt barn i magen. Yogan är också en god förberedelse inför förlossningen då du får lära dig olika tekniker för att möta din förlossning på bästa sätt.

Under kursen ingår andningsövningar, yogapositioner, meditationer, reflektionsövningar och avslappning anpassade för den gravida. Du kan gå kursen under hela graviditeten och du får hjälp att anpassa yogan efter vilken trimester du är i. Du behöver inte ha erfarenhet av yoga.

Kursen är upplagd på 8 tillfällen. Måndagar kl 18.45-20.15

Priset för hela kursen är 1850 kr. Och då ingår även fri tillgång till medlemsportalen för gravida med digitala yogaklasser, andningsövningar, avslappningar med mera. Som en extra bonus får du en härlig eterisk olja som kan vara fin att använda som parfym, i yoga och avslappning samt vid förlossning för en lugnande känsla.

Kursen betalas i samband med bokning. Det går fint att använda friskvårdsbidraget och betala med epassi eller få kvitto per mail. Avbokning av plats senast 7 dagar innan start för full återbetalning. Avbruten kurs återbetalas ej. När du gått en kurs i gravidyoga hos oss så får du även rabatt på kommande mamma/bebisyogakurser. Hör gärna av dig om du har frågor eller funderingar.

mail@anayoga.nu

Nästa planerade kursstart i januari/februari 2023.Mamma/bebis yoga

Är du nybliven mamma och önskar en lugn stund tillsammans med ditt barn? önskar du en stund att bara vara och släppa stress och spänningar i en lugn och harmonisk miljö samtidigt som kroppen får sköna rörelser anpassade för dig som nyligen fött barn?


Då är denna kurs för dig. I yoga finns en mängd tekniker för att stärka kroppen med närvaro, hitta tillbaka till stabilitet och inre styrka, landa i vila och återhämtande andning och avslappning. Du får sträcka ut stela muskler och stärka upp bland annat bäckenbotten och djupa magmuskler. Du kommer själv eller tillsammans med ditt barn som kan ligga bredvid dig eller i din famn i många övningar. Yoga med ditt barn ger också en chans att främja anknytningen er emellan och skön stund för er båda. Ditt barn bör vara mellan ca 2- 8 månader för att kunna vara med. Du behöver inte ha någon erfarenhet av yoga sedan tidigare.  Vi träffas i liten grupp med gott om utrymme. Ett extra inslag under kursen är babymassage, där du mjukt masserar ditt barn vilket skapar kontakt och närvaro för er gemensamt, samt vänjer barnet vid mjuk beröring över hela kroppen.  Efter yogan fikar vi tillsammans (te/kaffe och tilltugg kommer finnas) och dela erfarenheter med varandra.

Kursen hålls sex torsdagar i rad. ca 45 minuter yoga med efterföljande fikastund. 9.30-11.00

Pris (inklusive fika): 950 kr

Som extra bonus får alla deltagare en specialgjord massageolja att använda på barn och mamma. Samt en inspelad yogaklass för mamma och bebis att göra hemma, med tillgång under hela kursen. 

Kommande kursstarter 14:e september och 9:e november

Boka HÄR (ange i bokningen ev specialkost)


Mammaträning med Madeleine

Aktiv mamma steg 1

Stärk din kropp inifrån och ut. Vi fokuserar på att stärka bäckenbotten och de djupa magmusklerna, hållning och andning samt stärka upp sätesmuskler och rygg. Vill du så kan jag känna på din mage för att känna magmuskeldelning. Emellan våra träffar får ni med er övningar som ni kan träna på hemma. Att träna rätt och smart efter graviditeten är viktigt för att minska risken för problem och en bestående "mammakula".

Vi träffas fem gånger, pris 1100kr, max 5 personer och självklart är din bebis välkommen att följa med. Det går utmärkt att använda ditt friskvårdsbidrag hos mig. 

Boka här