Workshops/Event

Välkommen till en hel dag att pausa från vardagens brus och landa i nuet en stund. Du får fylla på med kunskap om yinyoga samt praktisera många olika tekniker som kan ge dig mer energi och välmående.

Vi startar dagen i Färjestadens hamn för bastubad och tillgång till ett dopp i havet för den som vill. Det bjuds på ayurvediskt te för den som önskar. Önskar man hoppa över bastubad så går det fint att möta upp efter istället. Därefter går vi till Hotell skansen där vi njuter av deras fina frukostbuffé. 

Mätta och belåtna tar vi den korta promenaden till Anayoga studio där Anna guidar en lång skön yogaklass. Det blir bland annat meditation, mjuk yoga och pranayama (andningsövningar) med fokus på att komma hem till dig själv och landa i nuet. 

Sedan kommer vi dyka djupare in i yinyogans härliga värld med en längre workshop med fokus på yinyogans tekniker och TCM (traditionell kinesisk medicin). Yinyoga är en lugn yogaform där vi praktiserar avslappning i olika positioner. Vi stöttar kroppen med kuddar och filtar för att kunna mjukna och låta kroppens muskler vila. Yinyoga har en mängd positiva effekter, bland annat kan det hjälpa dig som har kronisk värk, sömnstörningar, stress eller stelhet i kroppen. I workshopen varvas teori och praktik och du får lära dig mer om vad yinyoga är och vilka effekter det har på kroppen, hur du praktiserar yinyoga och hur du kan anpassa positioner utifrån dina egna förutsättningar. Du får kunskap om meridiansystemet som är kroppens energisystem och som har stor betydelse för vårt mående, samt tekniker för hur du kan reglera/förbättra flödet i systemet med yinyoga och akupressur (tryck på specifika punkter på kroppen).

Vi avslutar dagen med en härlig, lång yinyogaklass med avslutande yoganidra (djupavslappning) med gong och klangspel. 

Dagen guidas av Anna Karlsson och Maria Bergqvist.

Tid: ca 8-17 (mer exakt schema kommer någon vecka innan via mail)

Din investering: 1200 kr. 

Betalning i samband med bokning. Avbokning senast sju dagar innan för återbetalning, 300 kr återbetalas ej (adm. avgift). Vid akut förhinder kan platsen överlåtas till annan. 

I priset ingår :

-bastubad med morgonte

-frukostbuffé och eftermiddagsfika

-två yogaklasser á ca 90 min

-yinyoga workshop (ca 2 timmar totalt). Teori och praktik varvas.

-Eterisk oljeblandning att ta med hem. 
Välkommen till en unik klass då du både får vila och återhämtning genom restorativeyoga samtidigt som du får ta del av Reiki healing. Restorativeyoga har en djupt avstressande effekt då den bidrar till att nervsystemet får lugn och kroppen får stöd fullt ut genom kuddar, filtar och klossar. Du guidas in i olika avkopplande positioner där du sedan får vila i stillhet. I bakgrunden hörs enbart olika ljud såsom klangskål och rainmaker vars vibrationer också bidrar till lugn och att spänningar i kroppen kan släppa. Under klassen går Sofia runt och ger Reiki till deltagarna. Reiki är en form av healing som utförs genom att behandlaren lägger sina händer på eller ovanför olika kroppsdelar. Reiki är djupt avslappnade och kan bidra till lindring av t ex smärta och stress, ångest och fysiska och mentala spänningar. Reiki arbetar med kroppens naturliga läkningsprocesser och fyller på energiförrådet. Kombinationen av Restorative och Reiki kan bidra till en djup mental stillhet.

När: Tisdag 31/10 kl 18-19.30

Pris: 300 kr

Boka här


Produkter vi använder i vår vardag innehåller ofta ämnen som faktiskt är skadliga för vår hälsa. Men genom att byta ut dessa mot naturliga ämnen utan gifter och tillsatser kan du få en renare vardag och dessutom gynna din hälsa genom att använda dem. 

I denna workshop får du lära dig om eteriska oljor, dess effekter och hur du kan använda dem i vardagen. Oljorna vi använder är helt naturliga och kontrollerade genom hela tillverkningsprocessen. Detta gör att vi tryggt kan använda dem varje dag. 

Tillsammans gör vi vårdande hudolja, mjukgörande fotskrubb och parfymroller. Du får guidning kring vilka oljor som passar just dina behov utifrån vad du vill uppnå. 

Tid: Söndag 5:e november kl. 13-14.30

Pris: 250 kr (och då ingår allt material till produkterna som du får ta med dig hem)


Anayoga Studio

Storgatan 20, Färjestaden

mail@anayoga.nu

070-4598250