Yogaformer


Sensing yoga

Sensing yoga är en mjuk yogaform som utgår från kroppens naturliga rörelsemönster på din kropps villkor. Yogan är kravlös med enkla rörelser och utan fokus på linjering eller rätt och fel, allt utgår från den egna kroppens möjligheter. Rörelserna är spiralande, skakande och expanderande.

Utgångspunkten är att din kropp är fantastisk, tar hand om dig dygnets alla timmar, år ut och år in. Genom Sensing Yoga ger du kroppen bättre förutsättningar att ta hand om DIG!

Klasserna avslutas alltid med en djupavslappnande kroppsmeditation.


Yin/restorative

Önskar du en stund att verkligen ladda dina batterier och få en återhämtande stund? Då är denna klassen för dig. Här får du både delar av yinyoga som är beskrivet nedan, och restorative som är en yogaform för total avslappning och återhämtning på djupet. I restorative får du tillfälle att vila i olika positioner i upp till 15 minuter med enbart olika ljud som klangskål, vindspel, snäckskal, gong eller rainmaker som sällskap. Ljudens vibrationer påverkar hela din kropp och ditt sinne på ett djupare plan, frigör spänningar och ger dig ökade förutsättningar att släppa taget. 


Globalyoga

Yoga för att bli starkare och smidigare och samtidigt släppa vardagens brus och stress. Detta är en klass för dig som vill ha rörelse för hela kroppen, bli varm och få chans att utmana både styrka, rörlighet, fokus och balans i olika yogapositioner och flöden. Du yogar utifrån din kropps förutsättningar och du får vägledning vilka olika alternativ på rörelser som kan passa just dig. Klassen består av olika tekniker såsom andningsövningar, asanas (rörelser/positioner) och avslappning för att få med en helhet och lämna klassen med känsla av uppfylldhet, energi och balans. Yogans filosofi vävs in i klassen och du får lära dig mer om vad yoga är ur olika perspektiv och hur du kan "ta med dig yogan utanför mattan" in i din vardag för ökad balans, närvaro och självkärlek. 

"Moving meditation" "Träna smartare, inte hårdare"


Yinyoga

En stillsam och meditativ yogaform där fokus ligger på återhämtning både kroppsligt och mentalt. Varje position hålls mellan ca 3-5 minuter och vi använder oss av bolster (kuddar) och filtar för att stötta upp kroppen och underlätta total avspänning. Yinyoga arbetar in i dina djupaste lager av bindväv, skelett och ligament och ger dessa ny näring och återhämtning. Yinyoga kan ge dig bland annat lugn, minskad stress, ökad rörlighet, bättre hållning, smärtlindring och bättre sömn. Passar alla nivåer.


Kundaliniyoga med gongvila

Kundaliniyoga är en holistisk teknologi där man kombinerar enkla men kraftfulla dynamiska övningar med andning, mudras, meditationer och mantran för att aktivera nervsystemet och framför allt för att få igång kroppens energiflöde och förflytta och transformera energin. Detta skapar en komplett upplevelse och inte sällan lämnar man klassen med en euforisk wow-känsla i kroppen! Klassen innehåller även en 15-20 minuter lång vila där din kropp får ta emot de helande vibrationerna från gongen.


Soft flow

Soft flow är en mjuk yoga där kroppens rörelser synkroniseras med andetaget , så kallad vinyasa-yoga, för ökad närvaro och balans i kropp och sinne. Vi använder hela kroppen i enkla rörelser i långsamt tempo som är lätt att följa.  Soft flow passar både nybörjare och vana och deltagarna får olika alternativa rörelser för att anpassa till den egna kroppens behov. Soft flow gör dig mjuk i både kropp och sinne. Du får även träna din styrka och balans, samt landa i en skön avslappning på slutet.