Anna Karlsson

Grundare till Anayoga och huvudlärare i studion. Anna har ett brinnande intresse för friskvård, hälsa och välmående på olika sätt. Detta intresse ledde tidigt in i gruppträning och gymvärlden och där fann hon så småningom yogan. 2013 gick hon Globalyogas grundutbildning (100 timmar) (www.globalyoga.se) som är en dynamisk och lekfull yogaform med rötter både från österländsk och västerländsk tradition. En yogaform anpassad för oss som lever i 2000-talet med allt vad det innebär. 

Efter det följde flera vidareutbildningar inom anatomi/assistering (50+50 h), personlig yoga (50 h), yinyoga (50+40 h), restorative yoga (40 h), barnyoga (40 h) samt yoga för gravida och nyblivna mammor (50 h+ 100 h). Förutom yoga har Anna även diplomerats i Regndroppsmassage och Hot stone massage, samt Ayurvedisk hälsorådgivare via Ayurvedaskolan i Varberg under 2023.

Varför yogar du?

Jag yogar för att hålla längre och helt enkelt må lite bättre varje dag, både fysiskt och mentalt. Yogan lär mig mer om mig själv och att se det som verkligen betyder något i livet. Mina klasser handlar om att ta hand om sig själv och få ett andrum i vardagens brus. Att lära känna sin egen kropp och lyssna till vad DU längtar efter just för stunden. 


Karin Carlén

Karin Carlén jobbar idag som massör, hon har alltid varit intresserad av hälsa och välmående. Med en önskan att hjälpa andra människor till ett friskare liv genom att se till hela människan. Hon har ett holistiskt synsätt där individen står i centrum, vid önskemål blandar hon den svenska klassiska massagen med lymfmassage. Detta är en lugn avslappnande massage som följer lymfsystemet och även går på djupet. Tack vare hennes uppväxt till viss del utomlands har hon fått erfarenheter av olika sätt att främja sitt välmående och vet att det är viktigt att komma i balans i sin vardag.

Karin är certifierad massör via branschrådet svensk massage 2022 och utbildad lymfmassör av Bebe Gransten, 2023.


Madeleine Jeansson

Jag är certifierad personlig tränare i Kalmar, mammamage tränare och kostrådgivare, jag brinner för träning och hälsa och har alltid älskat att röra på mig.

Min stora passion som personlig tränare är även att motivera och inspirera andra att träna, jag vet att alla mår så mycket bättre av att träna och att leva ett mer hälsosamt liv.

Jag fokuserar på att träna smart, det vill säga träning din kropp har stor nytta av för att orka med det dagliga livet. Jag individanpassar all träning och utgår ifrån dina mål med träningen. Givetvis är det också viktigt att vi har kul på vägen till dina mål.

I studion håller jag Mammaträning i grupper. Du kan läsa mer här.

Läs gärna mer på min hemsida Aktiv livsstil


Petra Schollin Löfbom

Petra är utbildad inom Sensing Yoga. Denna yogaform har blivit verktyget som hon har använt för att hitta sitt inre lugn och inre leende. Nu vill hon sprida denna mjuka, inkännande yogaform till så att så många som möjligt också ler i sitt inre. Utbildning inom Sensing Yin, Sensing Yoga och snart även inom Sensing Terapi.

Varför yogar du?

Jag yogar för att ge mitt lugn och ro-system utrymme att ta hand om mig. Genom Sensing Yogan hittar jag mitt inre leende, min kropp har blivit smidigare och mjukare och jag har lärt mig att lyssna på de signaler som kroppen skickar till mig.

Efter att ha upplevt två perioder av utmattningsdepression har jag letat efter verktyget som passar mig. Yoga i olika former, motion av olika slag och olika typer av terapier. Det jag kommit fram till är att allt hänger ihop, mitt fysiska jag och mitt psykiska jag är ett. Genom rörelser kan jag tala om för kroppen att jag är trygg, allt är bra. Då får lugn och ro-systemet ta plats och ger utrymme för återhämtning och mitt sinne lugnar sig. Kroppen kan reparera sig och energin kommer tillbaka.

theyogahug.se


Maria Wissinger

Mia började utöva yoga efter att varit nära att dundra in i väggen 2011, till en början med väldigt fysisk yoga, men det blev för mycket prestation… 2014 gick hon utbildning i MySpirit Yoga för Minanda Fritz, en lugn, inkännande yoga men mycket fokus på ljudning, vibration och yogans filosofi.

2016 utbildade hon sig till kundaliniyogalärare för Emma Öberg och Gurudass Kaur, och det är i kundaliniyogan hon hittat den stora passionen och precis det hon vill få ut av yogan. Mia har även utbildat sig till kundaliniyogaterapeut för 3HO Tyskland, samt gått Yinyoga och Restorative Yoga med Magdalena Mecweld. Totalt har Mia ca 1000 timmars utbildning.

Mia är även gongspelare, andningsinstruktör samt Access Bars Practitioner.

Varför yogar du?

För att återvända till hjärtat, hitta tillbaka till den lilla Mian därinne, älska mig själv lite mera, känna hur saker lossnar i kroppen och sinnet, bli bubblande lycklig och tillfreds. Och precis så känner jag när jag har gjort kundaliniyoga. Varje gång!


Sofia Velinder

Utbildad i multistyle (hatha, vinyasa, yinyoga) 200(RYT)timmar i Arambol, Indien. Blev klar våren 2024.

Sofia är relativt nybliven Kalmar bo. Två vuxna döttrar som jag gärna tillbringar min tid med. Delar bostad med sambo, hund och katter. Hittade yogan genom intresse för mindfulness som är en del i en psykiatrisk behandlingsform, DBT , som jag arbetade med. Letade mig vidare och hittade yogan och det blev kärlek vid första ögonkastet. Har tidigare lett yoga på Friskis i Vimmerby och nu i Kalmar. Älskar djupet i yogan, där asanas/ positioner bara är en del. Ser fram emot att fördjupa mina kunskaper ytterligare för att kunna dela med mig.